top of page

Koret

Lovisenbergkoret ble stiftet i 2011 av en liten gruppe studenter ved Lovisenberg diakonale høgskole. Siden den tid har koret vokst i antall sangere, og består i dag av nesten 60 korister. De aller fleste har en tilknytning til Lovisenberg som ansatt eller student, eller har bakgrunn som helsepersonell.

 

Koret øver hver tirsdag kl.18.30- 21.00 i kapellet på Cathinka Guldberg-senteret, og holder jevnlig små opptredener for våre støttespillere på Lovisenberg, samt i bryllup, på firmafester og lignende. Koret har også samarbeidet med artister som Solveig Slettahjell, Wenche Myhre, og Christian Ingebrigtsen, både på scenen og i studio.

 

Hovedmålet for hvert semester er de avsluttende konsertene før sommer og jul. Her samarbeider koret som oftest med én eller flere musikere, og leverer konserter av høy kvalitet, som er til glede for både publikum og deltagere. Repertoaret består for en god del av popmusikk og norske folketoner, noe som passer den talenære og naturlige klangen til koret godt. Koret jobber også med andre sjangre, og har et stort fokus på musikalsk utvikling, både hos hver enkelt sanger, og som gruppe. ​

I Lovisenbergkoret er vi også en sosial gjeng som er opptatt av at alle våre korister skal trives, og få et godt avbrekk i hverdagen. Vi arrangerer hytteturer, utenlandsturer, spill- og karaokekvelder, og tar gjerne en tur til en av de lokale barene etter øvelse.

Dirigenten

Camilla Marie Bjørk Andreassen

Camilla har sin utdannelse i klassisk sang, musikkpedagogikk og ensembleledelse fra Norges Musikkhøgskole. Hun har hele livet sunget i kor og mindre ensembler, og har en stor forkjærlighet for det sosiale samspillet, og musikken som kan skapes i slike grupper.

 

En stor del av hennes utøvende karriere består av arbeid som fast eller frilansende sanger i ulike profesjonelle ensembler, slik som Fauna, Det Norske Solistkor, Det norske damekor, Vokal Art og Vokal Nord. Som solist har Camilla etter flere års samarbeid med musikere som Terje Baugerød, Ulf Nilsen og Peder Varkøy skapt seg et egenartet uttrykk i fremføring av salmer, viser og folketoner. Nærheten til tekst er viktig for henne uansett musikalsk sjanger, og skinner også igjennom i hennes arbeid som pedagog og dirigent for barn og voksne i kor og grupper.

 

Camilla ble Lovisenbergkorets faste dirigent våren 2013, og har siden da inspirert og utviklet oss gjennom sin levende og lekne måte å lede koret på. Hun utfordrer oss stadig til å strekke oss litt lenger, og er alltid ute etter å få fram det beste i hver enkelt sanger. Mye av musikken vi synger, er arrangert til koret av Camilla, noe som er med på å gi konsertene våre et helhetlig og særegent uttrykk.   

bottom of page